Wat willen business angels zien in een startup?

business angels want to see in startups

Wat willen business angels, ook wel informele investeerders genoemd, zien in startups? Gedrevenheid, passie en kennis? Natuurlijk! Maar elke startup kan deze kwaliteiten beweren. Waar zoeken investeerders nu echt naar? Hoewel elke business angel anders is, zijn hier vijf kwaliteiten die elke ondernemer zouden moeten hebben: 

Ervaring

Investeren in startups is risicovol. Om dit risico te verminderen kan je het beste veel leren van mensen die ervaring hebben in de markt. Je kan namelijk veel over dit soort onderwerpen lezen, maar je moet het ervaren om het te kunnen begrijpen. In deze markt weten veel investeerders hoe het is om te falen, ze zullen daarom ook bereidt zijn jouw te helpen.

Leren

Business angels willen graag meewerken en hun kennis delen in de startup waarin ze investeren. Een business angel vindt het daarom fijn als een startup “teachable” is. Dit betekent dat een startup moet kunnen luisteren, fouten kan herkennen en wilt leren. Investeerders houden niet van founders die vragen of advies als aanval zien. Founders moeten hun fouten kunnen erkennen en openstaan voor advies van de investeerders.

Samenwerken

Business angels of informele investeerders zien graag startups die een team aan het opbouwen zijn. Het is moeilijk om alles alleen te doen. Voor founders is het goed om te weten wat hun sterke en zwakke punten zijn. Zo kunnen ze een team bouwen om deze zwakheden te kunnen versterken. Dit vinden investeerders fijn om te zien.

Geloven

Wanneer potentiële investeerders aan startups vragen hoe het idee is ontwikkeld, vissen ze vaak op passie – het licht in de ogen van de founders – dat ze hopen te zien. Bedrijven die geven om hun klanten en de oplossing die ze bieden.  Investeerders weten dat dit het verschil maakt.

Kennis

In de onderbouwde statistieken over ondernemerschap zal je ontdekken dat de meerderheid van succesvolle startups een universitaire achtergrond heeft. Er zijn hier zeker uitzonderingen op maar het behalen van een diploma betekent dat je een paar jaar een lessen hebt gevolgd en moeilijke uitdagingen hebt kunnen doorstaan. Zoals deadlines behalen. Hierdoor kan je feiten van mening onderscheiden, informatie verwerken en ideeën communiceren. Dit zijn voor investeerders belangrijke eigenschappen.

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall!

Check onze andere artikelen op onze Blog pagina Of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post