Wanneer ben ik investor ready?

In deze blog vertellen we jou hoe je investor ready wordt.

Door het goede startup klimaat is er een overvloed aan startrups. Veel van deze startups zijn nog niet klaar voor een financiering, maar gaan toch op zoek. Hierdoor is het lastig om de goede startups te onderscheiden. Het is daarom erg belangrijk dat je pas op zoek gaat naar financiering als je “investor ready” bent. In dit artikel leggen we kort uit wanneer jij investor ready bent!

Financiën

Investeerders zijn geïnteresseerd in allerlei financiële argumentatie zoals bij de resultatenrekening, balans, EBITDA en ROI. Dit moet te allen tijden beschikbaar, up-to-date en duidelijk zijn. In dit stadium van jouw bedrijf is het voor investeerders erg belangrijk dat jij dit allemaal op orde hebt. Het is cruciaal voor investeerders om te weten wat de huidige status van het bedrijf is en hoe jij je bedrijf de komende jaren gaat invullen. Schets dit voor de komende drie jaar.   

Juiste team

Investeerders zien liever een goed team in plaats van een solo-ondernemer. Op deze manier beschik je namelijk over een team met verschillende kwaliteiten die jouw startup kunnen laten groeien. Alleen ben je namelijk nooit goed in alles, je hebt een andere teammembers nodig die jouw kwaliteiten kunnen aanvullen. Daarnaast is de marktkans voor investeerders een belangrijk element. De investeerders willen zien hoe jouw onderneming inspeelt op de marktkansen en wat taken van jouw teamleden daarbij zijn. 

Begrijp waar je om vraagt

Het is gemakkelijk om een hoog bedrag als investeringsbehoefte op papier te zetten. Let er hierbij wel op dat je weet waarom je het bepaalde bedrag vraagt en  dat je hierbij je waardering begrijpt. Het is goed om hierbij input van een derde te vragen. Wanneer je bijvoorbeeld net je startup hebt opgericht kan je overwegen om een adviesraad aan te stellen die jou op weg helpt.

Juiste investeerder

Een van de grootste uitdagingen voor startups is het zoeken naar de juiste investeerder. Er zijn veel angel investeerders en VC’s dus doe voldoende onderzoek. Maak een beoordeling van jouw startup en het type investeerder dat je aan wilt trekken. Investeerder die oprecht geïnteresseerd zijn en veel kennis hebben van jouw product kunnen jouw startup vooruit helpen. De weg naar het binnen halen van financiering voor jouw startup kan lang en zwaar zijn, maar met de juiste aanpak, mensen en begeleiding kun je opvallen en de juiste match vinden.

Wil jij weten of je investor ready bent? Klik hier voor onze gratis funding check!

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall! 

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post