Waarom SEO belangrijk is voor elke startup

afbeelding bij een blog hoe startups seo in kunnen zetten

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een krachtig hulpmiddel om jouw bedrijf online zichtbaar te maken. Toch zetten veel startups deze tool niet in, zonde vinden wij! Daarom hebben we een aantal tips voor jou op een rijtje gezet waarom jij SEO in moet zetten.

SEO levert klantgedragsgegevens

Via SEO krijg je inzichten in belangrijke gegevens. Hoe meer zoekmachine-optimalisatieonderzoek je doet, hoe meer inzicht je krijgt in het zoekgedrag van jouw prospect. Er zijn verschillende (gratis) tools die jou helpen bij het verzamelen van die gegevens zo kan je bijvoorbeeld zien naar welke woorden jouw doelgroep zoekt. 

Meer resultaat van traffic en conversies

Zoekmachine optimalisatie helpt bij het genereren van websitetraffic. In plaats van alleen geld uit te geven aan sociale media advertenties is het ook goed om te investeren in het uitbouwen van je SEO. Hiermee creëer je organische traffic op je website. Organische traffic resulteert in meer conversie dan welk type traffic dan ook.

Het is gratis

SEO kan gratis zijn, net als de tools die nodig zijn voor de uitvoering zoals Google Analytics en Google Search Console. Met Google Analytics is het mogelijk om te zien wat gebruikers doen op jouw website of platform. Google Search Console toont jou precies wat er is gezocht en hoe bezoekers daar zijn terechtgekomen. Daarnaast identificeert het ook 404 pagina’s en verbroken koppelingen, beide zijn slecht voor je SEO. 

SEO bij het maken van beslissingen

De gegevens die je over het klantgedrag hebt verzameld kunnen ook gebruikt worden om beslissingen te nemen. Wanneer je weet wie je klant is, kan je hier specifiek op targetten. Dit zal uiteindelijk leiden tot betere aansluiting bij je doelgroep en een hogere conversie. 

SEO bouwt een langdurig publiek op

Advertenties leveren resultaat op korte termijn, voor een hoge prijs. Zoekmachine optimalisatie helpt met het opbouwen van een publiek. Hoe beter en populairder jouw content is, des te sterker zal jouw SEO na verloop van tijd zal worden.  Het is wel belangrijk dat de content constant wordt onderhouden. 

Voor bedrijven die niet veel willen uitgeven aan grootschalige advertentiecampagnes, is zoekmachine optimalisatie een goede manier om een ​​merk op te bouwen.

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall! 

Meer weten? Check onze andere artikelen op onze blog pagina of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post