Waar begin ik als ik financiering wil ophalen?

In deze blog vertellen we je hoe je financiering kan ophalen and how to raise funding

Een financiering ophalen begint allemaal bij het zoeken van de juiste investeerder. Als ondernemer is het aantrekken van een investeerder een eigenschap die je moet hebben om je startup te laten groeien. In dit artikel geven we jou tips!

Doe onderzoek

Doe altijd onderzoek naar het bedrijf of de investeerders waarmee je een afspraak hebt. Dit is namelijk een indicatie voor investeerders om te kijken hoe goed je bent voorbereid. Het is een no-go wanneer je de historie of specialiteiten van de investeerder niet kent. Wanneer je goed bent voorbereid, laat je een betere indruk achter bij investeerders en heb je een grotere kans op financiering.

Zorg voor goede introducties

De meeste investeerder zullen niet met jouw in gesprek gaan zonder dat ze je kennen, tenzij je een goede introductie hebt gekregen. Bouw een sterk netwerk op met mensen die jou kunnen helpen. Neem contact op met business angels die jou kunnen introduceren of ga naar startup events om mensen te ontmoeten.

Wees menselijk

Veel ondernemers falen doordat ze te veel focussen op het pitchen en teveel pushen naar investeerders. Een investeerder blijft ook een mens en zit vaak de hele dagen naar pitches van ondernemers te luisteren. Zorg dat jij de verandering bent en overtuig ze op een onderscheidende manier.

Maak je visie helder

Maak jou visie duidelijk, ook al heb je het beste product en het beste team moet je dit nog wel overbrengen. Het is jouw verantwoordelijkheid om effectief te communiceren waarom jouw team en startup zullen slagen. Neem hierbij ook het concurrentievoordeel mee. Als jouw startup geen concurrentievoordeel heeft is het waarschijnlijk makkelijk te repliceren. Ontwikkel een voorsprong en maak dit zichtbaar.

Vertel een verhaal

Een van de belangrijkste punten als je financiering wilt ophalen, is door de investeerders mee te nemen in jouw verhaal en waarom jij het product hebt ontwikkelt. De investeerders moeten goed kunnen begrijpen wat jouw passie is en wat jou motiveert. Zonder dit verhaal blijft het voor investeerders nogal vaag. Zorg ervoor dat je de investeerders overtuigd, je wilt tenslotte dat de investeerders uiteindelijk deel uit gaan maken van dit verhaal.  

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall! 

Meer weten? Check onze andere artikelen op onze Blog pagina Of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

Vorige blog »

Share this Post