Vind het juiste team voor jouw startup

Een blog om het juiste team te vinden voor jouw startup.

Wanneer je van jouw startup een succes wilt maken is het belangrijk dat je het juiste team achter je hebt staan. Want uiteindelijk is het jouw team die het waar moet maken. Deze vijf tips zullen je helpen bij het sollicitatieproces om het perfecte team samen te stellen.

Zwakheden

Of je nu de enige oprichter bent of samen met partners, het is belangrijk om je zwakke punten te identificeren. Neem de balans op en vul de leegtes aan met teamleden met de juiste vaardigheden. Het herkennen van deze behoeften vanaf het begin zal veel extra tijd op de weg besparen. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, vraag dan om input van andere bedrijven in jouw vakgebied.

Netwerk

Het zijn niet alleen de mensen binnen jouw startup die cruciaal zijn voor de groei van jouw bedrijf, het zijn ook de mensen die je van buiten binnen haalt. Adviseurs, mentoren en bestuursleden zijn niet alleen voor de show – ze spelen een belangrijke rol in het helpen om je zowel persoonlijk als professioneel te begeleiden.

Wees creatief

Naast het externe netwerk wat je aan het opbouwen bent is het ook belangrijk om mensen te vinden die je zullen helpen met de dagelijkse werkzaamheden binnen jouw startup. Maak een lijst met eisen waar de persoon aan moet voldoen en ga hiermee aan de slag.

Werk als team

Zorg er altijd voor dat elke werknemer feedback kan geven en luister hiernaar. In een startup beweegt iedereen zich snel. Zoek daarom naar personeel dat snel kan schakelen en snel zaken voor elkaar kan krijgen. Vermijd personeel die bezwijken wanneer er chaos ontstaat.

Bouw een visie

Bouw een nieuw team rondom de visie van jouw startup en zorg dat je nieuwe werknemers deze visie delen. In goede tijden lijkt dit misschien niet belangrijk en vanzelfsprekend. Wanneer jouw startup zich in slecht weer bevindt zal de sterke visie jouw team bij elkaar houden.

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall!

Meer weten? Check onze andere artikelen op onze Blog pagina Of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post