Wat willen Angel investors zien in startups? Gedrevenheid, passie en kennis? Natuurlijk! Maar elke startup kan deze kwaliteiten beweren. Waar zoeken investeerders nu echt naar? Hoewel elke Angel investor anders is, zijn hier vijf kwaliteiten die elke ondernemer zouden moeten hebben:

Ervaring

Investeren in startups is risicovol. Om dit risico te kunnen beheersen is het belangrijk zo vroeg mogelijk ervaring op te doen en bijvoorbeeld om te gaan met mensen die al startup-ervaring hebben. Je kunt erover lezen maar je moet het ervaren om het te begrijpen. Wat je misschien zal verbazen is dat de meeste investeerders ervaring met falen evenzeer respecteren als met succes. De meesten van hen weten hoe een mislukking voelt en respecteren de oprichter die de mislukking kan erkennen en herkennen.

Leren

Angel investors delen graag hun kennis met de startups waarin ze investeren. Een Angel investors vind het daarom fijn als een startup “teachable” is. Dit betekent dat een startup moet kunnen luisteren, fouten kan herkennen en leren. Angel investors houden niet van oprichters die vragen of advies als aanval zien. Oprichters moeten openstaan voor advies van de investeerders.

Samenwerken

Angel investors zien graag startups die een team aan het opbouwen zijn. Het is moeilijk om alles alleen te doen. Voor oprichters is het goed om te weten wat hun sterke en zwakke punten zijn. Zo kunnen ze een team bouwen om deze zwakheden te versterken. Dit vinden investeerders fijn om te zien.

Geloven

Wanneer potentiële investeerders aan startups vragen hoe het idee is ontwikkeld, vissen ze vaak op passie - het licht in de ogen van de oprichters - dat ze hopen te zien. Oftewel, bedrijven die geven om hun klanten en de oplossing die ze bieden. Angel investeerders weten dat dit het verschil maakt.

Opleiding

In de onderbouwde statistieken over ondernemerschap zal je ontdekken dat de meerderheid van succesvolle startups een HBO/WO achtergrond heeft. Er zijn hier zeker uitzonderingen op maar het behalen van een diploma betekent dat je een paar jaar een programma hebt gevolgd en moeilijke uitdagingen heb kunnen doorstaan, zoals deadlines behalen. Hierdoor kan je feiten van mening onderscheiden, informatie verwerken en ideeën communiceren. Dit zijn voor Angel investeerders belangrijke eigenschappen.

Deel deze post: