Meeting met een investeerder? Dit zal je helpen!

In deze blog vertellen we over hoe je meetings met een investeerder moet aanpakken

Voor een startup is het vinden van een investeerder geen gemakkelijke klus. Voor een groot gedeelte zal de eerste meeting met investeerders bepalen of de investeerder met jou in zee wil gaan. Een eerste meeting met investeerders is daarom extra spannend, deze tips helpen jou om je goed voor te bereiden!

Kies de juiste investeerder

Om een goede aansluiting te vinden bij investeerders is het belangrijk dat je potentiële investeerders met interesse in jouw bedrijfstak vindt. Platformen of LinkedIn zijn hier goede mogelijkheden voor. Maak je boodschap persoonlijk en gebruik jouw kennis uit de branche om een goede indruk achter te laten.

Zorg voor een goed businessplan

Het klinkt vanzelfsprekend, maar zeker voor investeerders is het belangrijk dat er een duidelijk plan ligt. Compleet met bedrijfsnaam, informatie en branding. Vervolg je verhaal met de achtergrond van jouw bedrijf, de marktbehoefte en hoe jouw startup hierop in speelt. Wees gedetailleerd in het beschrijven van je strategieën en stel een prognose voor 3 jaar.

Begin niet gelijk over het geld

Het is duidelijk dat je geld nodig hebt van de investeerder. Investeerders zijn geïnteresseerd in jouw verhaal, de investeringsbehoefte komt later. Leg een investeerder eerst goed uit wat jouw startup inhoudt en laat ze zich er vertrouwd bij voelen voordat je begint over de financiering.

Maak geen valse beloftes

Investeerders willen de waarheid horen, beloof geen dingen waarvan je niet zeker weet of je ze waar kunt maken. Probeer ook niet overmoedig over te komen, dit kan erg onprofessioneel overkomen. Wanneer je een antwoord op een vraag echt niet weet, geef je dit eerlijk toe. Vraag bijvoorbeeld of je hier later op terug kan komen.

Doe wat met de feedback

Neem kritiek en negatieve feedback mee. Ga indien nodig terug naar de tekentafel om noodzakelijke aanpassingen door te voeren zodat je je beter kan voorbereiden op de volgende investeringsvergadering.

De presentatie is uiteindelijk beslissend. Hoe je iets zegt, is net zo belangrijk als wat je zegt.

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall!

Check onze andere artikelen op onze Blog pagina Of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post