Je hebt je vroege fase investering binnen! Wat nu?

onderhoudt jouw investeerders wanneer je een early stage investering heb binnengehaald.

Heb jij een vroege fase investering binnengehaald? Gefeliciteerd! Alleen je bent er nog niet. Je hebt jouw investeerders kunnen overtuigen, maar het is iets heel anders om mijlpalen te behalen en inkomsten te blijven genereren. De druk van investeerders is hierbij groot, hieronder geven we jou 4 tips om aan de verwachtingen van investeerders te voldoen.

Communiceer op tijd, vaak en voor iedereen

Een investeerder wordt graag betrokken bij het proces. Het is belangrijk dat je hierbij consistent en eerlijk bent, zeker bij het ophalen van een vroege fase investering. Ook wanneer het slechter gaat, moeten investeerders dit weten. Een van de grootste fouten die je kan maken tijdens het opbouwen van een relatie met de investeerder is dan ook het niet delen van belangrijke informatie. Investeerders moeten constant op de hoogte gehouden worden.

Plan maandelijkse bestuursvergaderingen

Zoals ik hier boven al heb benoemd, is informatie delen erg belangrijk. Een manier om de communicatie op een formele manier te structureren, zijn bestuursvergaderingen. In deze vergaderingen kan je al jouw huidige investeerders en belanghebbenden uitnodigen en informeren over de stand van zaken. Waardeer de tijd van investeerders en sta open voor hun inbreng. 

Betrek de investeerders voor hulp

Investeerders zijn gebaad bij jou succes en zullen ook bereid zijn om hieraan mee te werken. Door investeerders in te schakelen voor operationele hulp krijgen ze meer affiniteit met jou product/dienst en zullen ze dit ook uitstralen. Op deze manier kan een investeerder jouw bedrijf vooruit helpen en bouw je een sterke band op.

Weet wanneer je “nee” moet zeggen.

“Nee” zeggen blijft moeilijk. Ook bij het advies van investeerders is het soms belangrijk om respectvol “nee” te kunnen zeggen. Doordat investeerders vanuit allerlei invalshoeken komen kan het zijn dat het advies niet in lijn staat met jouw business model. Op deze momenten is het belangrijk om je eigen mening te geven en een keuze te maken die goed is voor jouw bedrijf

Vertrouwen en eerlijkheid is belangrijk. Zorg dat je daarom op een professionele manier en vaak genoeg communiceert. Gebruik jouw ervaring en de ervaring van je investeerders om jouw startup naar een scale-up te brengen. 

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall!

Check onze andere artikelen op onze Blog pagina Of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post