Hoe zorg je als startup ervoor dat jouw branding wordt opgemerkt?

Een blog artikel over hoe startups hun branding kunnen invullen om op te vallen.

In startup wereld heb je te maken met veel concurrentie. Jouw brand reflecteert de identiteit van je startup, maar hoe zorg je ervoor dat jouw branding wordt opgemerkt. Hier zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om de branding te laten opvallen.

Onderscheidende branding

Jouw logo is de belangrijkste visuele weergave van de branding van jouw startup, denk na over wat je wilt uitstralen. Kleuren en lettertypes zijn hierbij erg belangrijk want deze roepen bepaalde associaties op. Het is belangrijk om onderzoeken naar de psychologie hiervan te raadplegen. Zorg ervoor dat je logo passend is bij de doelgroep.

Marketingmateriaal

Een belangrijk onderdeel van jouw branding is marketingmateriaal, maak jouw startup kenbaar door jouw huisstijl hierin te verwerken. Je kan hier verschillende producten voor gebruiken zoals flyers, mokken of usb-sticks. Deze items spelen allemaal een rol bij het zichtbaar maken van jouw merk. Zorg ervoor dat de huisstijl en jouw logo overeenkomen.

Influencer-marketing

Een samenwerking met influencers binnen jouw branche kan leiden tot waardevolle exposure. Tegenwoordig zijn er veel influencers waar je uit kunt kiezen, belangrijk is om actieve influencers te vinden die passen bij jouw branding. Influencers kunnen je startup geloofwaardig maken.

Website design

Het design van de website moet een aanvulling zijn op het logo. Alles wat je hebt bedacht in termen van kleur, lettertype, vorm en beeldmateriaal moet allemaal een rol spelen bij de vorming van het online marketingmateriaal. Zorg daarnaast ook voor een goede functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Emailmarketing

Door middel van emailmarketing kan er een relatie worden opgebouwd met klanten. Wanneer je regelmatige waardevolle inhoud levert die ze nodig hebben, zullen ze moeite doen voor jou.

Branding speelt een belangrijke rol bij het succes van een startup. Maak je beloftes waar, dit zal bijdragen aan de levensduur van jouw startup.

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall!

Meer weten? Check onze andere artikelen op onze Blog pagina Of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog

Share this Post