Door het goede startup klimaat en de vooruitgang in technologie worden er steeds meer startups opgericht. Wanneer je op zoek gaat naar financiering en op gesprek bent bij investeerders, moet je concurreren tegen andere startups. Hoe val je op tussen de anderen? Hier lees je hoe je jouw startup investor ready maakt!

Financiën

Investeerders zijn geïnteresseerd in allerlei financiële argumentatie zoals bij de resultatenrekening, balans, EBITA en ROI. Dit moet te allen tijden beschikbaar en duidelijk zijn. Investeerders vinden het stadium waarin jouw startup zich bevindt erg belangrijk. Het is cruciaal om de huidige status van het bedrijf weer te geven en een vooruitblik op de komende 3 jaar.

Juiste elementen

Investeerders zien liever een goed team in plaats van een solo-ondernemer. Op deze manier beschik je namelijk over een team met verschillende kwaliteiten die jouw startup kunnen laten groeien. Daarbij willen investeerders zien wat de marktkans is en hoe jij en je team van deze marktkans een succes gaan maken.

Begrijp waar je om vraagt

Het is gemakkelijk om een hoog bedrag als investeringsbehoefte op papier te zetten. Let er hierbij wel op dat je weet waarom je het bepaalde vraagt, dat je hierbij je waardering begrijpt en dat dit logisch is. Het is goed om hierbij input van een derde te vragen. Wanneer je bijvoorbeeld net je startup hebt opgericht kan je overwegen om een adviesraad aan te stellen die jou op weg helpt.

Juiste investeerder

Een van de grootste uitdagingen voor startups is het zoeken naar de juiste investeerder. Er zijn veel angel investeerders en VC’s dus doe voldoende onderzoek en maak een beoordeling van jouw startup en het type investeerder dat je aan wilt trekken. Investeerder die oprecht geïnteresseerd zijn en veel kennis hebben van jouw product kunnen jouw startup vooruit helpen.

De weg naar het binnen halen van financiering voor jouw startup kan lang en zwaar zijn, maar met de juiste aanpak, mensen en begeleiding kun je opvallen en de juiste match vinden.

Deel deze post: