Het ophalen van financiering voor je startup is vaak een langdurig en zwaar proces. Daarnaast als je geen hoog track record of uitstekende verkoopcapaciteit hebt, is de realiteit al snel dat je ten minste vier tot vijf potentiële investeerders gezien moet hebben voordat je de juiste investeerder hebt gesproken.

Beslissing

Investeren in een early-stage startup is risicovol. Om een beslissing te maken screenen de investeerders vaak op basis van een aantal eenvoudige criteria. Wanneer de deal niet komt via een goede connectie of iemand die ze vertrouwen is er een grote kans dat de deal wordt genegeerd. Het eerste wat investeerders doen als ze een startup deal zien, is het scannen van het pitchdeck voor investeerders. Zorg er dus voor dat deze duidelijk en aantrekkelijk is.

Pitch

Als jouw startup deze hindernis voorbij is, besteden investeerders nog steeds niet veel tijd aan je. Wanneer je bent uitgekozen, komt er vaak een afspraak waar je in 20 minuten jezelf mag presenteren met daarna nog een vragenronde. Er worden vaak meerdere startups uitgekozen voor zo’n presentatie, bereid je daarom ook goed voor.

Evalueren

Na dit screeningproces gaat de investeerder goed naar jouw startup kijken en de investeringsmogelijkheden evalueren. Ook na dit lange proces is de kans op een ‘nee’ groot. Voorbeelden zoals; het team werkt niet, de markt is te klein en de tractie is te laag komen hierbij vaak voor. Al deze redenen resulteren in het feit dat een investeerder niet investeert in 99 van de 100 proposities die er worden aangeboden.

Overtuigd

Early-stage investeerders leven in een onzekerheid, niemand weet zeker van de startup of klanten de producten zullen kopen, het team uit elkaar valt of dat concurrenten de startup zullen vernietigen. Pas wanneer een investeerder echt overtuigd is van de startup zal er zorgvuldiger worden gekeken en kan het verdere onderhandelingsproces worden gestart.

Deel deze post: