Hoe creëer je een effectief pitch deck?

In deze blog vertellen we je hoe een effectief pitch deck kunt maken

Om jouw idee goed te kunnen realiseren, moet dit allereerst goed gecommuniceerd en begrepen worden. Met veel handige tools en informatie tot onze beschikking zou het bouwen van een effectief pitch deck gemakkelijk moeten zijn, toch? Dit klopt zo ongeveer, de talloze opties van ontwerp platforms en presentatie software maken dit eenvoudiger dan ooit. Toch lukt het ondernemers niet altijd om een effectief pitch deck te maken.

Kwaliteit boven kwantiteit

Het lijkt misschien eenvoudig, maar het duidelijk overbrengen van jouw boodschap kan het moeilijkste onderdeel zijn van het maken van een goede pitch. Als je teveel dingen hebt die je wilt vertellen, kan de kernboodschap al snel verloren gaan. Ook al denk je dat zoveel mogelijk informatie geven het juiste is, is dit vaak niet de realiteit. Investeerders zullen hierdoor jouw boodschap niet begrijpen. In plaats van de investeerder te voorzien van een informatie-overload moet je de investeerder voldoende tijd geven, zodat ze de boodschap kunnen verwerken en begrijpen.

Publiek

Bij het voorbereiden van je pitch, loop je misschien een checklist door met alle punten die je moet bespreken. Maar hoeveel daarvan is noodzakelijk? Soms kan extra informatie die niet van toepassing is afleiden van de relevante punten. Ga dus goed na of alle punten ook daadwerkelijk van toepassing zijn op het publiek waaraan jij gaat presenteren. Voor elke presentatie moet je achterhalen wat het doel is en wat de behoefte is van het publiek.

Final check

Laat wanneer je klaar bent jouw pitch deck controleren door mensen vanuit jouw netwerk. Een pitch deck ontwikkelen is niet iets wat je helemaal alleen hoeft te doen. Het is goed dat iemand van buitenaf er met een frisse blik naar kijkt. Zo kan je controleren of de boodschap goed overkomt en eventueel nog je verhaal moet aanpassen om te zorgen dat de boodschap bij je publiek goed aankomt.

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall!

Meer weten? Check onze andere artikelen op onze Blog pagina Of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post