Hoe bouw ik een effectief netwerk?

girl that network in an office

Netwerken is voor een startup erg belangrijk, bijvoorbeeld wanneer je financiering op wilt halen. Een groot netwerk helpt jouw met het krijgen van connecties met investeerders, partners of klanten. Toch vinden veel mensen netwerken nog spannend of lastig. Hieronder een aantal tips!

De nieuwe manier van netwerken 

Creëer je eigen netwerk, met gelijkgestemde mensen die zich inzetten voor wederzijdse ondersteuning. Dit doe je door niet alleen een zakelijke relatie aan te gaan maar ook op het gebied van privézaken. Luister oprecht naar de ander en stel vragen. Zo bouw je een relatie en vriendschap op waarbij je elkaar helpt om doelen te bereiken. Wanneer je je doel wilt bereiken staan er veel mensen om je heen om je te ondersteunen. 

Kwaliteit boven kwantiteit

Het verzamelen van zoveel mogelijk visitekaartjes is hiermee verleden tijd. Hierbij weet je vaak thuis al niet meer met wie je allemaal hebt gesproken. Het gaat namelijk niet om kwantiteit maar om kwaliteit, aan een goede connectie heb je in de praktijk veel meer. Een netwerk opbouwen kost daarom ook tijd. Zie deze ontmoeting dan ook als een eerste stap in de opbouw van een relatie. 

Goede indruk

Om een goede indruk achter te laten is het belangrijk dat je een duidelijk verhaal hebt. Weet wat je wilt zeggen en hou dit simpel. Zo is het voor iedereen makkelijk om te onthouden. Het is handig om met de mensen die je hebt gesproken contact op te nemen via bijvoorbeeld email of LinkedIn. Bedank ze voor het gesprek en nodig ze uit voor een kopje koffie. Veel mensen vinden het leuk om te mogen praten over hun werk wanneer ze daar enthousiast over zijn.

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall! 

Meer weten? Check onze andere artikelen op onze blog pagina of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post