Ook bij Venture capitalists wordt er steeds meer Artificial Intelligence gebruikt. AI-algoritmes worden gebruikt om startups te beoordelen. InReach Ventures heeft $ 7 miljoen in Artificial intelligence geïnvesteerd om waardevolle Europese startups te vinden om in te investeren. Een AI-raamwerk ondersteunt VC's met tools en informatie om redenering, kennis, planning, communicatie en perceptie te gebruiken om de levensvatbaarheid van de startups te bepalen.

Let op de markt

De meeste startups hopen natuurlijk een bedrijf op te bouwen dat innovatief is en zich onderscheidt van de meest succesvolle concurrent. Startups moeten AI-platforms gebruiken om belangrijke statistieken in te zien over hoe de startup in de markt ervoor staat. Gebruik deze informatie en wek hiermee vertrouwen bij Venture capitalists om zo een financiering binnen te halen.

Ontdekken van early-staged startups

Veel startups hebben mogen pitchen voor investeerders maar worden uiteindelijk toch afgewezen doordat ze zich in een te vroeg stadium bevinden. Artificial Intelligence brengt hier verandering in. AI-algoritme is in staat om schaalbare startups te ontdekken voordat de fondswerving überhaupt is begonnen. Het kan voor investeerders zeker aantrekkelijk zijn om dit allemaal te weten. Het kan een investering succesvoller en minder frustrerend maken.

Stop nooit met verbeteren

Het mooie van Artificial Intelligence is dat het continue blijft leren. AI ontvangt en analyseert voortdurend informatie. Ondernemers moeten deze informatie gebruiken om de organisatie en activiteiten voortduren aan te passen. Door gebruik te maken van de kracht van Artificial Intelligence hebben ondernemers in elke fase toegang tot betere gegevens en betere inzichten. De technologie verbetert niet alleen de bedrijfsactiviteiten - het verandert het hele spel van boven naar beneden.

Deel deze post: