Gaat mijn startup slagen?

Wanneer bij het oprichten van jouw startup alles voorspoedig verloopt zal je vast denken: “mijn startup gaat wel slagen” Maar blijft dit wel zo? Het is belangrijk om altijd alle valkuilen in de gaten te houden, maar het is fijn om wat houvast te hebben. Aan de hand van de volgende vier onderdelen kan je checken of jouw startup op weg is naar succes!

Duidelijke strategie

Veel ondernemers passen de strategie aan op basis van ervaringen of feedback van potentiele klanten. Vaak was het “geniale idee” niet precies passend voor de markt. Het is daarom belangrijk om deze vroege feedback te blijven verzamelen zodat je je business model kan aanpassen op de behoefte uit de markt. 

Consumenten vinden jouw startup vanzelf

Vaak worden nieuwe en goede producten via mond-tot-mond reclame verspreid. Wanneer je veel producten verkoopt en veel in het nieuws bent, is dit een goed teken van jouw marktvalidatie. Een belangrijke factor bij een succesvolle lancering is dat ook het consequent denken in het kader van de eindgebruiker. Wanneer je weet wat je klant wilt kan je je hierop aanpassen en zo snel mogelijk jouw product bij hun terecht laten komen. 

Een goed team

Een goed team is een van de belangrijkste factoren. Betrokken medewerkers zijn productief en zullen niet snel jouw startup verlaten. Om deze betrokkenheid te creëren is het belangrijk om transparant te zijn en goede onderlinge communicatie door te voeren. Deel overwinningen en wees eerlijk. Naarmate jouw startup groeit en zich ontwikkelt, nemen ook de wensen en ambities van jouw team toe.

Gericht op waarom

Dankzij mensen als Simon Sinek is vragen over het “waarom” een algemene vraag van investeerders geworden. Iedereen kan een “wat” doen en velen kunnen helpen met “hoe”, maar het zijn de startups die duidelijk hun “waarom” verwoorden en dat “waarom” laten zien, die echt succesvol worden. 

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall! 

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post