De perfecte 3-minuten pitch

In deze blog vertellen we je hoe je het best een pitch kan geven

Een stevige pitch van drie minuten kan jou helpen om klanten, werknemers en misschien zelfs investeerders aan te trekken. Maar het maken van een pitch is moeilijker dan verwacht. Het is belangrijk dat je de juiste pitch consistent en met vertrouwen kunt overbrengen.

Krijg hun aandacht

Een pitch is meer dan alleen een verhaal over de missie van jouw startup of het gedeelte ‘over ons’ van jouw website. Het is een korte opening waarin je vertelt wat jouw startup doet, waarom het uniek is en welk probleem het oplost. Het doel is om het publiek te interesseren. Wanneer je de interesse hebt gewekt kan je meer aanvullende informatie over jouw startup geven. Dit is ook de reden waarom jij je het persoonlijk moet maken en moet aanpassen aan het publiek en de gelegenheid.

Pitch het juiste verhaal

Om de aandacht te trekken kan je bijvoorbeeld beginnen met een anekdote over een klantervaring of doorbraak die jij hebt meegemaakt. Zorg ervoor dat je een duidelijk verhaal vertelt. Organiseer de informatie die je wilt vertellen en verdeel het in drie stukken: een opening, een uitleg van wat je startup doet en als afsluiting een kort verhaal of technisch detail om je publiek uit te nodigen voor een discussie of gesprek.

Houdt ze geïnteresseerd

Veel ondernemers maken de fout dat ze zoveel mogelijk informatie willen stoppen in een paar minuten. Of je nu bij een klant staat of op en netwerkevent, het belangrijkste doel van een pitch is om een relatie te beginnen. Betrek je publiek bij je erbij en pas aan op de persoon waartegen jij spreekt

Een pitch is niet alleen een kans om te spreken, het is ook een kans voor een voortdurend gesprek.

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall!

Meer weten? Check onze andere artikelen op onze Blog pagina Of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post