Bedrijfscultuur, de key voor werknemersbehoud

een blog over waarom de bedrijfscultuur belangrijk is

Hoewel je een bedrijfscultuur niet kunt zien, is het toch een tastbaar iets. Het kan je organisatie maken of breken. Een cultuur kan niet alleen je personeel beïnvloeden, maar ook jouw reputatie en bedrijfsresultaten. In deze blog geven we je tips hoe jij een bedrijfscultuur kunt opbouwen.

Bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur wordt vaak onderschat, terwijl dit juist een belangrijke factor is voor jouw werknemers en het behoudt hiervan. Wanneer jouw personeel zich thuis voelt binnen de organisatie, is de kans groter dat ze langer binnen jouw organisatie blijven. Wanneer je net je bedrijf aan het opstarten bent is de bedrijfscultuur misschien niet het eerste waar je aan zult denken. Toch is het belangrijk om dat wel te doen. 

Start vroeg

Als founder van een startup heb je een unieke positie om de bedrijfscultuur neer te zetten. Het is vaak een proces dat van nature plaatsvindt, het gedrag van de founders wordt hierin vaak overgenomen. Bedenk daarom goed welke waarden je wilt nastreven en dat deze voor heel jouw team herkenbaar zijn. 

Definieer jouw waarden en doel

Wanneer je jouw waarden en doel wilt vaststellen is het belangrijk dat je alle aspecten van jouw bedrijf hiervan onderdeel laat maken. Laat je missie erin in terugkomen. Voor een positieve en succesvolle cultuur is het belangrijk voor jou als founder om duidelijk te laten zien wat de bedrijfscultuur inhoudt. Zorg er ook voor dat de bedrijfscultuur wordt vastgelegd, wanneer je nieuwe werknemers aanneemt kan je dit met ze delen. Dit maakt gelijk duidelijk in welke omgeving zij terecht zullen komen en hoe ze zich moeten gedragen.

Leiderschap

Cultuur is verbonden met leiderschap. Het spreekt voor zich dat de directie de cultuur moet naleven. Zorg ervoor dat je jouw bedrijfscultuur uitstraalt. Het zijn vaak de kleine dingen die veel voor jouw werknemers betekenen. Zorg voor een goede cultuur, streef deze na en dan zullen jouw werknemers dit ook doen. 

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall! 

Meer weten? Check onze andere artikelen op onze blog pagina of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post