7 tips voor de financiën van jouw startup

Een blog met 7 financiële tips voor startups

Het opbouwen van een startup is niet gemakkelijk. Een fout is snel gemaakt, wat al snel fataal kan zijn voor jouw startup. In deze blog geven we je 7 financiële tips om de meest voorkomende fouten te vermijden.

Cashflow beheer

De meeste startups falen om verschillende redenen, maar een veelvoorkomende is toch wel het ontwikkelen van cashflow. Je moet op de hoogte zijn van je inkomsten en uitgaven. Als je niet op de hoogte bent van je cashflow, kan dit je bedrijf in een gevaarlijke positie brengen. Stel je budget op en houd je hieraan.

Volgen en controleren

Met een beginnende startup zullen er vanuit alle richtingen kosten op je af komen. Het inhuren van een fulltime personeelslid om de boekhouding te organiseren is niet erg budgetvriendelijk. Gebruik daarom goede boekhoudsoftware om georganiseerd te blijven.

Minimaliseren

In het beginstadium van een startup is het laag houden van de kosten de sleutel tot een lang leven. Je hebt geen enorm uitgebreid kantoor in het hart van de stad of luxe maaltijden. Te veel startups richten zich op de verkeerde dingen en vergeten dat het genereren van inkomsten hun topprioriteit zou moeten zijn.

Voorbereiden

Je weet nooit wat er kan gebeuren als je een bedrijf start, dus het is het beste om je voor te bereiden op de slechtst mogelijke situatie. Houd reserves – zowel persoonlijk als zakelijk – op een spaarrekening. Je kunt nooit goed genoeg voorbereid zijn op slechte situaties. Helaas gebeuren ze vaak.

Tijd is geld

Niets heeft meer geldwaarde dan jouw tijd. Je krijgt er elke dag maar zoveel van, dus houd daar rekening mee wanneer je je planning maakt. Elke seconde die je uitgeeft aan iets dat geen verband houdt met jouw startup, is verspilling van tijd (en geld).

Klant acquisitie

Zonder klanten heb je geen business. Hoe sneller je weet hoe je klanten kunt verwerven en kunt opschalen, hoe groter de kans is dat jouw startup het haalt. Zodra je verschillende acquisitiekanalen hebt geïdentificeerd, werk je aan optimalisatie om de kosten te verlagen.

Financiële doelen

In plaats van alleen te zeggen: “Ik wil een bedrijf met miljoenen euro’s” moet je deze doelen vastleggen in bereikbare en meetbare doelen. Maandelijkse, wekelijkse of zelfs dagelijkse omzetdoelen stellen je in staat om op schema te blijven en de nodige aanpassingen aan te brengen of constante groei te verwezenlijken.

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall! 

 Meer weten? Check onze andere artikelen op onze Blog pagina Of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post