6 Tips voor een perfecte pitch

man geeft pitch voor investeerders

Waarom krijgen sommige geweldige startups geen financiering? Soms kan een klein minpunt al de een goede pitch laten ontsporen. Om te voorkomen dat je pitch misgaat zijn hier 6 tips die jouw startup gaan helpen!

Maak contact met de investeerder.

Vaak zijn ondernemers erg gefocust op wat ze willen zeggen en vergeten daardoor oogcontact te maken met de investeerder. Dit is juist belangrijk om zo vertrouwen, openheid en geloofwaardigheid over te brengen. 

Kleed je professioneel. 

Veel jonge ondernemers denken dat hun eigen stijl authentiek is maar pas hier mee op. Opvallende kleding zorgt voor afleiding. Nette kleding is vaak wat saaier maar zorgt er wel voor dat de investeerderlangs je garderobe kijkt.

Zorg voor een nette presentatie.

Een slordige presentatie kan betekenen dat je een slordige ondernemer bent. Zorg daarom dat de presentatie er verzorgd en professioneel uitziet voor de investeerder. Dit geeft een grotere kans op vertrouwen en het krijgen van een investering. 

Gebruik geen te drukke slides in je pitchdeck.

Het meest interessante van je pitch moet jouw expertise zijn en niet het deck. Een drukke dia dwingt de investeerderom de dia’s te vertalen terwijl ze jouw woorden negeren. Gebruik daarom alleen tekst of afbeeldingen die jouw presentatie ondersteunen en verbeteren.

Vertel een duidelijk verhaal.

Investeerders willen graag een plan en een duidelijk verhaal hebben dat ze zich kunnen herinneren. Neem hierbij het probleem uit de markt, de oplossing en ook de investeringspropositie mee. 

Neem de tijd.

Zowel de inhoud als de presentatie van de pitch moeten voor iedereen makkelijk te begrijpen zijn. Om een business op te bouwen is het belangrijk dat je alles weet van de organisatie en alles erover kan vertellen.

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall! 

Meer weten? Check onze andere artikelen op onze blog pagina of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post