Waarom krijgen sommige geweldige startups geen financiering? Soms kan een klein minpunt in pitch voor een investeerder al doorslaggevend zijn. Helaas zien wij dit ook wel eens gebeuren bij startups van Investor Ready. Om te voorkomen dat je pitch mis gaat zijn hier 7 tips die jouw startup gaan helpen!

1) Maak contact met de investeerder

Vaak zijn ondernemers erg gefocust op wat ze willen zeggen en vergeten daardoor oogcontact te maken met de investeerder. Dit is juist belangrijk om zo vertrouwen, openheid en geloofwaardigheid over te brengen.

2) Kleed je professioneel

Veel jonge ondernemers denken dat hun eigen stijl authentiek is maar pas hier mee op. Opvallende kleding zorgt voor afleiding. Nette kleding is vaak wat saaier maar zorgt er wel voor dat de investeerder verder kijkt dan je outfit.

3)Gebruik geen te drukke slides in je pitchdeck

Het meest interessante van je pitch moet jouw expertise zijn en niet het deck. Een drukke dia dwingt de investeerder om de dia’s te vertalen terwijl ze jouw woorden negeren. Gebruik daarom alleen tekst of afbeeldingen die jouw presentatie ondersteunen en verbeteren.

4)Vertel een duidelijk verhaal

Investeerders willen graag een plan en een duidelijk verhaal hebben dat ze zich kunnen herinneren. Neem hierbij het probleem uit de markt, de oplossing en ook de investeringspropositie mee.

5)Neem de tijd

Zowel de inhoud als de presentatie van de pitch moeten voor iedereen makkelijk te begrijpen zijn. Om een business op te bouwen is het belangrijk dat je alles weet van de organisatie en alles erover kan vertellen.

Wanneer de investeerders tegenover je staan betekent het dat ze al geïnteresseerd zijn in jouw startup. Nu is het belangrijk om deze interesse te behouden. Een tip die wij je nog willen meegeven is het verwerken van je passie en visie in je pitchdeck, om de volledige aandacht van investeerders te krijgen en zo funding binnen te halen.

Deel deze post: