5 pitch deck onderwerpen die je moet hebben

In deze blog geven we de belangrijkste onderwerpen van een pitch deck.

Tijdens een meeting met investeerders zullen zij aan de hand van jou pitch deck beslissen of ze interesse hebben in jouw startup. Het creëren van een aantrekkelijk pitch deck is dus een must. In deze blog geven we je de 5 belangrijkste onderwerpen die niet mogen ontbreken in jouw pitch deck.

Bedrijf en team

Op deze slides moet je een introductie geven van jouw bedrijf en product. Geef weer wat jou uniek maakt, daarbij is een slide met het team belangrijk. Breng je team tot leven met foto’s van alle belangrijke betrokkenen, inclusief de founders, teamleden, investeerders en adviseurs. Laat met alle kwalificaties en vaardigheden zien wat jullie uniek maakt.

Tractie

Tractie is een belangrijk onderdeel voor investeerders en mag ook zeker niet ontbreken in jouw pitch deck. Geef weer wat de huidige tractie van klanten is, ook de vroege prestatiegegevens zijn hiervoor belangrijk.  Wanneer je jouw product nog niet hebt gelanceerd kan je ontwikkelingsmijlpalen, gegevens van gebruikerstesten en doelen die je wilt behalen meenemen.

Visie en marktkansen

Dit is de volgende belangrijke slide in jouw pitch deck. Dit is het moment waarin je jouw toekomstbeeld en visie kunt schetsen en hoe je gaat inspelen op de marktkansen. Hierin moet je de investeerder zien te overtuigen van jouw kracht.

Product / dienst

In deze slides van jouw pitch deck kan je aantonen hoe jouw product of dienst inspeelt op de marktkansen. Schetst het probleem wat er in de markt speelt en hoe jouw product of dienst dit gaat oplossen. Neem hierbij alle functies van het product mee en geef weer waarom jij onderscheidend ben.

Go-to-market

Geef hier duidelijk weer hoe je jouw product/dienst verder gaat uitrollen en hoe je hier marktaandeel mee kunt veroveren. Maak ook een weergave van de concurrenten. Dit kun je bijvoorbeeld overzichtelijk doen in een matrix.

Zorg dat je jouw pitch met de juiste toon overbrengt. Wees boeiend en gepassioneerd, dit zal helpen de investeerders te overtuigen.

Bedankt voor je tijd! Ben jij benieuwd naar hoe wij jou hierin kunnen helpen? Klik hier en plan een korte kennismakingscall!

Meer weten? Check onze andere artikelen op onze Blog pagina Of blijf up-to-date via onze LinkedIn pagina!

« Volgende blog Vorige blog »

Share this Post