Wanneer je een meeting hebt met investeerders zullen zij slechts 20 minuten nodig hebben om te beslissen of ze jouw idee willen volgen. Het creëren van een aantrekkelijke pitch is dus een must. In deze blog geven we je de 5 belangrijkste onderwerpen die niet mogen ontbreken in jouw pitchdeck.

Bedrijf en team

Op deze slides moet je een introductie geven van jouw bedrijf en product. Geef weer wat jou uniek maakt. Tevens is een slide met het team belangrijk. Breng je team tot leven met foto’s van alle belangrijke betrokkenen, inclusief de founders, teamleden, investeerders en adviseurs. Laat alle unieke kwalificaties en vaardigheden zien.

Tractie

Geef weer wat de huidige tractie van klanten is. Neem hier ook vroege prestatiegegevens in mee. Wanneer je jouw product nog niet hebt gelanceerd neem dan ontwikkelingsmijlpalen, gegevens van gebruikerstesten en doelen die je wilt behalen mee.

Visie en marktkansen

Dit is de volgende belangrijke slide in jouw pitchdeck. Dit is het moment waarin je jouw toekomstbeeld en visie kunt schetsen en hoe je gaat inspelen op de marktkansen. Hierin moet je de investeerder zien te overtuigen van jouw kracht.

Product / dienst

In deze slides kan je aantonen hoe jouw product of dienst inspeelt op de marktkansen. Schetst het probleem wat er in de markt speelt en hoe jouw product of dienst dit gaat oplossen. Neem hierbij alle functies van het product mee en geef weer waarom jij onderscheidend ben.

Go-to-market

Geef hier duidelijk weer hoe je jouw product/dienst verder gaat uitrollen en hoe je hier marktaandeel mee kunt veroveren. Maak ook een weergave van de concurrenten. Dit kun je bijvoorbeeld overzichtelijk doen in een matrix.

Zorg dat je jouw pitch met de juiste toon overbrengt. Wees boeiend en gepassioneerd, dit zal helpen de investeerders te overtuigen.

Deel deze post: